
مسجد آبی استانبول قطعه ای باورنکردنی از تاریخ
استانبول شهری است که حس مشخصی از مکان دارد. هر آجر و سنگی در این شهر که با شکوه در لبههای آسیا و اروپا ایستاده، داستانی برای گفتن دارد. صحبت در مورد یک منظره خاص تقریباً کمرنگ به نظر می رسد. این شهری است که با تور ارزان استانبول بهترین تجربه را لمس می کنید.
مسجد آبی استانبول قطعه ای باورنکردنی از تاریخ
مسجد آبی در شهر قدیمی در وسط استانبول واقع شده است و اطراف آن را ساختمانهای زیادی که در دوران سلطنت امپراتوریهای بیزانس و عثمانی ساخته شدهاند احاطه کردهاند. مسجد آبی استانبول زیبا به نظر می رسد از هر نقطه شهر در بالای آن قرار دارد. مسجد آبی سلطان احمد توسط استاد معمار صدفکار مهمت ساخته شد.
طراحی مسجد سلطان احمد اوج دو قرن تحولات مسجد عثمانی و کلیساهای بیزانسی است. برخی از عناصر بیزانسی ایاصوفیه همسایه با معماری سنتی اسلامی را در خود جای داده است و به عنوان آخرین مسجد بزرگ دوره کلاسیک امپراتوری عثمانی در نظر گرفته می شود. ایده معمار استاد سینان باعث شده که هرکسی که از ساختمان بازدید کند موافقت باشد که، این یکی از شگفت انگیزترین مساجد دوران عثمانی در جهان است.
مسجد سلطان احمد رو به میدان اسب دوانی در مرکز قدیمی استانبول توسط بازدیدکنندگان خارجی به دلیل کاشی های آبی داخلی آن ، مسجد آبی نامیده می شود ، اگر به دنبال رنگ آبی زیادی باشید، ناامید می شود، زیرا کاشی های آبی بیشتر در گالری های غیر قابل دسترس بالایی قرار دارند. در غیر این صورت، این مسجد نمونه بارز مساجد امپراتوری عثمانی استانبول است .
این مسجد (ساخت 17-1603) شاهکار معمار عثمانی مهمت آقا است. این مسجد با شش مناره و یک آبشار گنبدی بزرگ، خواهر و برادر شایسته ای برای ایاصوفیه است که فقط چند دقیقه به سمت شمال فاصله دارد.
به دلیل شلوغی شدید و این واقعیت که سلطان احمد یک مسجد فعال است ، باید بازدید خود را با دقت برنامه ریزی کنید. در ساعت نماز به مدت 45 دقیقه بسته است.اذان و دعوت به نماز از مناره های مسجد سلطان احمد یک پدیده است. با چهار تا از بهترین موذنها در ترکیه که به نوبت با میکروفون کنار هم میروند ، یک سیستم نشانی عمومی به ظاهر هستهای که بیش از 100 بلندگو را تغذیه میکند، سطح صدا بیش از 100 دسیبل است .
راه برای درک درست معماری مسجد آبی این است که از سمت هیپودروم (یعنی از غرب) به آن نزدیک شوید تا بتوانید از جادوی مسجد آبی قدردانی کنید. اگر شما یک بازدیدکننده غیر مسلمان هستید، باید از دری که در ضلع جنوبی مسجد قرار دارد وارد شوید (به سمت راست که از هیپودروم وارد می شوید . اگر از سمت ایاصوفیه وارد می شوید ، ورودی توریستی در سمت مقابل قرار دارد.
مسجد آبی، مسجدی است که همه میشناسند، بنابراین این مسجدی است که همه احساس میکنند باید از آن دیدن کنند ، اما در واقع چندین مسجد امپراتوری دیگر به خوبی یا بهتر از مسجد آبی وجود دارد.
مسجد آبی (سلطان احمد کامی) یا مسجد آبی به دلیل معماری خود مشهور است. در مجموع شش مناره وجود دارد که آن را منحصر به فرد می کند. معماری و داستان این مسجد معروف الهام بخش است. خانمها باید حتما روسری به همراه داشته باشند یا در صورت ورود به داخل، برای پوشیدن شانه آماده باشند.
سقف مسجد کبود بسیار دیدنی است. این یکی از دلایلی است که مسجد آبی بسیار مشهور است جدای از تقارن بی عیب و نقص آن. کاشی های آبی و جزئیات پیچیده در طراحی سقف، آن را به محبوبی برای طراحی، معماری و سفر ب تور استانبول تبدیل کرده است. بیشتر بازدیدکنندگان غربی وقت خود را در مسجد آبی می گذرانند و به بالا نگاه می کنند. در مورد نگاه کردن به اطراف چطور؟ لوسترهای آویزان پایین در فضای غاردار چشمک می زنند. رنگ های قرمز و طلایی فرش با کاشی کاری آبی تضاد دارند. زمزمه کم بازدیدکنندگان محترم، انرژی بی صدا را در اطراف اتاق ایجاد می کند. در گوشه ای، ترکان پارسا در حالی که برای دعا آماده می شوند، درباره مسائل معنوی بحث می کنند. منظره ای که اهمیتش کمتر از سقف نیست.
برای قرنها، این ساختمان خیرهکننده با منارههای ۲۱۰ فوتی، افق استانبول را مشخص کرده است. این مسجد از نظر فنی، مسجد سلطان احمد نامیده می شود که به نام احمد اول که از 1590 تا 1617 بر امپراتوری عثمانی سلطنت کرد، نامگذاری شده است. نام مستعار "مسجد آبی" از میلیون ها کاشی فیروزه ای رنگ گرفته شده است که فضای داخلی وسیع مسجد را تزئین می کند.
اهمیت مساجد
ما در مسلمانان می دانیم که بدون رشد فردی و معنوی، توسعه اجتماعی وجود نخواهد داشت. در اکثر کشورهای اسلامی، مساجد مکان هایی هستند که رشد فردی و معنوی در آن اتفاق می افتد. مساجد همچنین به عنوان مراکز اجتماعی و مکان های آموزشی دو چندان می شوند. اینجا جایی است که مردم در عبادت متحد می شوند، مردان و زنان برای آرامش و حمایت به آنجا می آیند و کودکان خواندن را یاد می گیرند. مساجد مرکز هر جامعه ای است که مردم می توانند برای نمازهای پنجگانه یومیه و خطبه های جماعت خود در آن اجتماع کنند. مسجد مکانی است که مسلمانان نه تنها برای نماز، بلکه برای اطلاع رسانی، آموزش و جلسات گرد هم می آیند.
ایمان برای شکل دادن به نگرش ها، باورها و اعمالی که اساس زندگی روزمره را بنا می کند، حیاتی است. ایمان مردم را به عنوان یک جامعه متحد می کند، به آنها نیرو می بخشد، امید می آفریند، عدالت اجتماعی و همچنین استقامت برای بهبود خود و زندگی شان را القا می کند. در چارچوب اسلامی که مفهوم زکات توزیع عادلانه ثروت را الزامی می کند، ایمان جزء لاینفک توسعه است. مساجد محل تجمع مردم برای عبادت است. اینجاست که بچه ها آداب دینی و خواندن قرآن را یاد می گیرند. در مساجد روستاییان به عنوان یک جامعه برای تمرین و درک بهتر ایمان خود که برای توسعه حیاتی است متحد می شوند
مقالات مرتبط
