
قلعه روملی حصاری (شهر کوچک محصور شده بر دریا)
قلعه روملی حصاری زیبای عثمانی است که از نقاط دیدنی استانبول محسوب می شود. این بنا در سال 1940 ساخته شده و به عنوان صومعه و پاسگاه گمرک مورد استفاده قرار گرفته است. Rumelihisari یک تئاتر روباز دارد که در آن موسیقی، و اجراهای تئاتر برگزار می شود تا شما را از فرهنگ قدیمی ترکیه آگاه کند.مسجد کوچکی نیز در داخل قلعه وجود دارد که فدائیان اسلام در آن رفت و آمد می کنند. اکنون به عنوان یک موزه و یک تئاتر در فضای باز عمل می کند.
قلعه روملی حصاری در استانبول که به دلیل اهمیت تاریخی، منظره مشرف بر پل فاتح سلطان که اروپا و آسیا را به هم متصل میکند، و آثار تاریخی بینظیر آن متمایز است، شامل بقایای دیوارهای استحکاماتی با برجها و دروازهها و همچنین آب انبارها، فوارهها و مسجد است. در حال حاضر به عنوان یک مرکز فرهنگی با یک تئاتر در فضای باز و یک موزه عمل می کند که در قسمت پایین پردیس دانشگاه بسفر به تازگی ساخته شده است. در شهری که در آن چیزهای زیادی برای بازدید و کشف وجود دارد - کلیساهای بیزانسی، دیوارها و آب انبارها، کاخ ها و مساجد عثمانی، بازارها، غذا و ادویه جات ترشی جات - و در مکانی که شرق به غرب می رسد، قلعه روملی حصاری یک مکان بی نظیر است. در بین سایت های گردشگری در جهان "10 کار برتر" یا "30 کار برتر برای انجام و دیدن" فهرست شده است. با وجود شهرت این یک نقطه برجسته برای مسافران برای گشت و گذار در تور استانبول است ما یک روز را به کاوش در بسفر و سواحل آن با سفرهای دریایی خصوصی و اتوبوس می گذرانیم، در برنامه سفری که به دقت طراحی شده است تا شامل قلعه و پرده برداری از تنگه های بسفر و همراه با آن اهمیت ژئواستراتژیک شهر شود.
نام Rumeli Hisarı به معنای «قلعه در سرزمین رومیان»، یعنی در سمت اروپایی یا بیزانسی بسفر، یک تفکر بعدی است. در ابتدا، آن را قلعه Boğazkesen می نامیدند، به معنای واقعی کلمه "گلوگیر"، زیرا هدف آن بریدن تنگه ها - یا گلو - یعنی تنگه بسفر بود. این بنا در سال 1452 به دستور فاتح سلطان محمد معروف به محمد فاتح ساخته شد. قلعه روملی حصاری در باریک ترین نقطه کانال بسفر، درست روبروی قلعه ای به نام آنادولو حصاری- قلعه عثمانی دیگری که در سمت آناتولی واقع شده و حدود 60 سال قبل (1395-1390) به عنوان پست دیده بانی و نقطه امن برای تعداد کمی از نیروهای عثمانی ساخته شده است.
با وجود آسیبها، تعمیرات و اصلاحات در طول قرنها، روملی حصاری هنوز از تاریخ نفس میکشد - اهمیت آن در برخی عناصر خاص و کاملاً تعریف شده نهفته است که ارتباط نزدیکی با شرایط عمومی و نوآوریهایی دارد که تاریخ قرون وسطی متاخر و رویدادهای محوری را شکل دادند. اما در ابتدا باید به دو نکته کلی در مورد قلعه ها و استحکامات اشاره کرد. اول، مهم است که در نظر داشته باشید که صحبت در مورد قلعه ها همیشه به معنای درگیر شدن با موضوع جنگ و سیاست های خارجی و دفاعی دولت ها، صرف نظر از هر دوره است. دوم، توسعه قلعه های قرون وسطی از پیشرفت ها و استانداردهای نظامی دوره خود پیروی می کرد. این امر در مورد تمام کارکردهای اصلی قلعه ها، یعنی خدمت با موضوع جنگ و قلعه های نظامی شامل پیشرفت ها و استانداردهای نظامی به عنوان جایگاه حاکمان محلی، صدق می کند.
قرن پانزدهم آن زمان حیاتی بود که معرفی مواد جدید (باروت) و تکنیک های جدید جنگی (سلاح های گرم و ماشین آلات محاصره پیچیده) منجر به تغییرات شگرفی شد که بر هدایت جنگ و همچنین طراحی قلعه های جدید تأثیر گذاشت. از این رو، اهمیت روملی حصاری به دلیل برخی ویژگیهای جدید معماری نظامی است که بر توسعه فنآوری جنگ در این مقطع زودگذر اما محوری در زمان، همراه با سهم آن در تکامل ارتش در حال توسعه عثمانی تأکید میکند. یکی دیگر از عوامل مهم، مطمئناً موقعیت استراتژیک کلیدی قلعه و عملکرد آن در طول فتح عثمانی، سقوط نهایی قسطنطنیه و کل امپراتوری بیزانس 11 قرنی است.
اعداد، اشکال جدید و فناوری های جدید قدرتمند
روملی حصاری مساحتی بالغ بر 30000 متر مربع (حدود 7.4 هکتار) را اشغال می کند و در واقع بیشتر شبیه یک شهر کوچک محصور شده بر دریا است. دیوارها ناحیه ای نامنظم و تقریباً مستطیلی را در بر می گیرند که شکل آن توسط زمین مشخص می شود. آنها شامل سه برج بزرگ (دو برج در سمت رو به جلو و یکی در کنار ساحل) و سیزده برج مراقبت کوچک با اشکال مختلف هستند که در امتداد دیوارهای بین برجهای اصلی قرار گرفتهاند. برج اصلی در شمال به شکل یک استوانه 9 طبقه با ارتفاع 28 متر (92 فوت) با قطر 23 (76 فوت) است.
برج بزرگ دومی به همین شکل و تقریباً به همان اندازه در ضلع جنوبی قرار دارد. در اسکله و در وسط دیوار دژ رو به دریا، برج هلیل پاشا چند ضلعی - به طور دقیق 12 ضلعی - قرار دارد که 9 طبقه نیز ارتفاع دارد و به همین قطر است. سقف های چوبی مخروطی پوشیده شده با سرب در اصل تاج این برج ها را تشکیل می دادند، به عنوان مثال از برج های بسیار معروف و چشمگیربرج گالاتا، که توسط صلیبیون حدود یک قرن قبل ساخته شد. سه دروازه اصلی که در کنار برجهای اصلی قرار گرفتهاند، امکان دسترسی را فراهم میکنند، در حالی که چندین ورودی کوچکتر و گذرگاههای مخفی، تدارکات زرادخانهها و واحدهای ذخیرهسازی مواد غذایی را فراهم میکنند.
برج چشمگیر گالاتا با ارتفاع 66.9 متر که توسط صلیبیون در سال 1348 ساخته شد، امروزه در مرکز استانبول مدرن قرار دارد. سقف مخروطی کنونی پس از آسیب در اواسط دهه 1960 بازسازی شد.
برج چشمگیر گالاتا با ارتفاع 67 متر (220 فوت) که توسط صلیبیون در سال 1348 ساخته شد، امروزه در مرکز استانبول مدرن قرار دارد. سقف مخروطی کنونی پس از آسیب در اواسط دهه 1960 بازسازی شد.
تمام دیوارهای استحکامات و دیوارهای برج ها 6 تا 7 متر (19 تا 23 فوت) ضخامت دارند که مطابق با نیازهای ایجاد شده توسط توسعه اخیر فناوری توپ است. بنابراین، عرض دیوارهای روملی حصاری سه برابر دیوارهای قسطنطنیه بود که 2.5 متر (8.2 فوت) بود.
بخش دیوارهای پرده ضخیم و مستحکم (پس از بازسازی).
سه برج بزرگ، عنصر اصلی و معمولی استحکامات عثمانی، در پیوند با مکانهای بدیع برای توپهای دفاعی و دیوارهای ضخیم که از قلعه در برابر تفنگهای دشمن محافظت میکنند، روملی حصاری را به یک دژ بسیار محافظت شده تبدیل کردند. این آن را از استحکامات ساده تر و قدیمی تر عثمانی در شبه جزیره بالکان (مانند آلبانی، ادرنه و تراکیا) متمایز می کند.
در عرض نیم قرن، عثمانیها بهترین و عظیمترین توپهای زمان خود را توسعه دادند: قلعه جدید با دیوارهای مستحکم به عنوان نقطهای برای حملات تهاجمی عثمانیها مورد استفاده قرار میگرفت، در حالی که فناوری توپهای توپ در آن دوره بیش از حد ناکارآمد بود. برای تخریب دیوارهایی با چنین ضخامتی.
معرفی باروت و گسترش توپخانه در نیمه دوم قرن پانزدهم انقلابی را در تمام جنبه های جنگ تدافعی و تهاجمی ایجاد کرد که بر سلاح ها و استحکامات تأثیر گذاشت. بدیهی است که جمهوری ونیز و معماران و مهندسان متخصص آن نقش پیشرو در تکامل معماری دفاعی نظامی به ویژه در دریای اژه ایفا کردند. آنها با افزودن سازههای دفاعی جدید به قلعههای موجود، گشاد کردن خندقها، افزایش ضخامت دیوارها و دیوارهها برای استقرار و حرکت توپها، نوآوریهای متعددی ارائه کردند. بنابراین، در طول قرن شانزدهم، ونیزیها قلعههای قرون وسطایی قبلی را با معرفی قلعههای مستحکم تغییر دادند.
خندق عریض و بخشی از "سیستم سنگر" قلعه رودس (قرن شانزدهم) که سرانجام در سال 1522 توسط ترکها محاصره و فتح شد.
خندق عریض و بخشی از "سیستم سنگر" قلعه رودس (قرن شانزدهم) که سرانجام در سال 1522 توسط ترکها محاصره و فتح شد.
عثمانیها هرگز به اندازه ونیزیها و سایر اروپاییها از نظر معماری دفاعی پیشرفته نبودند - بنابراین، آنها متحمل چندین شکست از ونیزیها و شوالیههای رودس شدند تا اینکه سرانجام شهرهای مستحکم خود را محاصره کردند. با این حال، وضعیت قسطنطنیه در سال 1453 متفاوت بود: در اینجا، عثمانی ها هم از نظر حمله و هم از نظر دفاعی دست برتر را داشتند. تسلط آنها در هر دو زمینه غیر قابل تردید بود و علاوه بر این، بازیابی امپراتوری بیزانس در این زمان فراتر از حد قابل دستیابی یا تصور بود - همانطور که خواهیم دید.
زوال بیزانس، اوج عثمانی
البته، چنین برتری را باید در چارچوب وضعیت بی ثباتی و بحران حاکم بر اروپا در قرن چهاردهم دید: مسائل کلی اقتصادی و تجاری، نزاع های ونیزی و ژنوایی، پیدایش مراکز تجاری جدید در مصر و آخرین اما نه کم اهمیت ترین. ، بحران گسترده پولی امپراتوری بیزانس.
برای چندین محقق، ضربه نهایی واقعی به بیزانس خیلی قبل از سال 1453 وارد شد، یعنی توسط چهارمین جنگ صلیبی در سال 1204. در آن رویداد، خزانه های امپراتوری غارت شده بود، به طوری که با وجود بازپس گیری قسطنطنیه توسط بیزانس در سال 1261، دولت بیزانس هرگز نتوانست بهبود یابد. در واقع، بسیاری از مشکلات سیاسی و مالی حتی پس از 1261 بیزانس را آزار می دهد. از اواسط قرن چهاردهم تا پایان غارت و فروپاشی نهایی در سال 1453، جنگ های داخلی، طاعون و مسائل جمعیتی، مالیات های بالا و مجموعه ای از موارد اقدامات ژئوپلیتیکی و اقتصادی نادرست مزمن چرخه مالی متعادل سابق امپراتوری را مختل کرد. انباشت سرمایه بیزانسی در دست زمین داران عمده و افراد اندک خصوصی اثرات نامطلوب دیگری داشت، زیرا بخش بزرگی از آن در شرکت ها و مؤسسات تجاری ایتالیا سرمایه گذاری شد. علاوه بر این،در این شرایط، سقوط قسطنطنیه فقط موضوع زمان بود. اواسط قرن پانزدهم زمان مناسبی بود تا قدرت برتر عثمانی وارد شهر شود و پایتختی مناسب برای امپراتوری جدید خود فراهم کند. محمد دوم آشکارا شخصیت کلیدی دوره خود بود، نه تنها به این دلیل که سلطنت عثمانی را به یک امپراتوری تبدیل کرد، بلکه به این دلیل که سواره نظام زره پوش سبک پیش از این را به یک نیروی مسلح متمرکز با چندین سپاه پیاده مختلف تبدیل کرد. رهبری او همراه با ماشین نظامی عالی که ایجاد کرد و ظرفیت های توپخانه های جدید دیوارهای قسطنطنیه بیزانسی ها را ویران کرد. می دانیم که یکی از مهم ترین نقص های محاصره ناموفق قسطنطنیه (1422) توسط عثمانی ها فقدان توپ های سنگین بود.
قلعه، دریا و توپ ها در محاصره نهایی
تفنگ عظیم داردانل یکی از معدود نمونه های باقی مانده از بمباران قرن پانزدهم ترکیه است، مانند بمباران هایی که توسط نیروهای مهمت مورد استفاده قرار گرفت. در سال 1464 ریخته گری شد، آخرین بار در سال 1807 استفاده شد و اکنون در نزدیکی پورتسموث انگلستان به نمایش گذاشته شده است.
در زمان محمد دوم، قسطنطنیه از هر طرف توسط سرزمین های عثمانی محاصره شده بود: سلطان جدید با ارتش اصلاح شده خود، تدارکات نظامی خود را در پایتخت اروپایی خود انجام داد. ادیرنهدر تراکیه شرقی در سال 1452 دستور ریختهگری توپهای جدید برنزی عظیم توسط اوربان را صادر کرد.استادکار و مهندس که قبلاً بهطور ناموفق به امپراتور بیزانس مراجعه کرده بود تا ابر تفنگهای جدید خود را تبلیغ کند و بفروشد. با این حال، توپهای برنزی برای دولت بیزانس بسیار گران و در نتیجه غیرقابل دستیابی بودند، در حالی که برای محمد دوم بسیار مناسبترین سلاح برای از بین بردن دشمنش بودند. بزرگترین تفنگ هیولای اوربان، معروف به "توپ سلطنتی" از برنز جامد، 8.2 متر (27 فوت) طول، با قطر 76 سانتی متر (30؟) ساخته شده بود.
درست در همان زمان بود که محمد دوم تصمیم گرفت روملی حصاری را در سواحل اروپا بسازد - تا آن و همتای قدیمی آن در سمت آسیایی تمام ترافیک دریایی به و از دریای سیاه را مسدود کنند و از مجموعه ای از قلعه های کوچکتر محافظت کنند. بیشتر در داخل خاک که آماده پذیرش توپ های بزرگ جدید او بودند. روملی حصاری برای اولین بار در نوامبر 1452 شاهد اقدامی بود، زمانی که اسلحه هایش به سوی یک جفت کشتی ونیزی که تلاش می کردند از صحنه فرار کنند، آتش گشودند.
از قضا، توپ هیولاهای محمد دوم در تخریب دیوارهای شهر کاربرد محدودی داشت: در نهایت، بی حرکتی و سرعت پایین آن باعث بی اثر شدن آن شد. تصمیم نهایی پس از چند هفته توقف، از طریق دریا و از طریق حملات توپهای کوچکتر اما همچنان عظیم به دست آمد.
تنگه بسفر توسط روملی حصاری و قلعههای دریایی کوچکتر محافظت میشد و در نتیجه آن مسیر دریایی را برای بیزانس و هر نیروی خارجی مسدود کرد. کشتیهای عثمانی، تحت حفاظت توپخانه جدید، ناوگان بیزانس را مجبور کردند به دور از دیوارهای دریا پناه ببرند، در حالی که در همان زمان ارتش عثمانی ترفندی درخشان برای نفوذ به قلب شهر ابداع کرد، حکایتی جذاب. از محاصره 1453 (موضوعی که مطمئناً در پست بعدی به آن باز خواهیم گشت). از آن زمان به بعد عثمانی دیوارهای شهر را به طور مداوم و از هر طرف بمباران می کرد. مردم محلی خسته شده بودند، شکاف های متعدد در دیوارها دیگر قابل ترمیم نبود و قسطنطنیه پس از یک محاصره خونین و چشمگیر در 29 مه 1453 سقوط کرد.
در خاتمه، روملی حصاری در واقع مکانی بسیار مهم است. ساختاری کلیدی که در طول سال 1453 بین دو جهان ایستاده بود و در آغاز یک دوره تاریخی جدید و توازنهای ژئوپلیتیک بینالمللی جدید نقش داشت که قسطنطنیه را برای دومین بار در تاریخ طولانی خود به پایتخت یک امپراتوری قدرتمند تازه برخاسته تبدیل کرد. قدرت برای چندین قرن این یک سایت عالی برای تصور صداها، بوها و تصاویر نبرد و کشف تاریخ عثمانی و باستان شناسی استانبول در یک هفته است.گشت و گذار در تور ارزان استانبول در کنار جواهرات مختلف از جهان هلنیستی، رومی، بیزانسی و عثمانی، حمام ها، بازارها و عطرهای شهری که همیشه در حاشیه دو قاره و دو جهان قرار داشته است.
مقالات مرتبط
